(VIDEO, FOTO) Oluje kao da nije ni bilo: Halkidiki se vratio u normalu

Autor: Telegraf, Republika

Svet

15.07.2019

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grci su vrlo profesionalno i odgovorno reagovali, pa tako štete nigde ni nema, a to se najbolje vidi na primeru Porto Karasa.

RepublikaFoto: Republika
Sve se vraća u prvobitno stanje

Hoteli na Halkidikiju prošli su bez veće materijalne štete tokom oluje koja je u sredu uveče razorila najpopularnija letovališta na Kasandri i Sitoniji.

Ministar turizma Grčke Haris Teoharis rekao je da nema razloga za brigu niti postoji mogućnost da se ovakva oluja ponovi.

Najbolji dokaz za to je i čuveni hotel Porto Karas koji je preživeo odluju bez većih posledica, što možete videti i na slikama u nastavku.

RepublikaFoto: Republika
Hotel Porto Karas nakon nepogoda
Konzul Srbije u Solunu Dragana Glišić obišla je juče Halkidiki i mesta gde letuju turisti iz Srbije. Ona se sastala sa šefom civilne zaštite Heritasom zaduženim za poluostrvo, koji je potvrdio da je situacija stabilna, da nema više ni problema sa strujom i vodom.
 
RepublikaFoto: Republika
Kako kaže, nadležne službe su odmah reagovale i uklonile sve probleme koji su se javili tokom oluje.
RepublikaFoto: Republika

- Nema nikakvog razloga da turisti koji tek treba da dođu otkazuju svoje aranžmane niti da ih odlažu. Zgrade nisu pretrpele nikakvu štetu, materijalna šteta je uglavnom bila po ulicama i plažama, ali se to već uveliko rešava i raščišćava - istakao je.

Komšije Grci užurbano sređuju i prostore unutar kompleksa velikih hotela. Pred kraj dolazeće nedelje na Halkidikiju prema dugoročnoj prognozi očekuju se pravi letnji, sunčani dani.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading