NEKOME JE DO ZEZANJA: Pokrenuli peticiju da uragan Irma bude Ivanka!

Autor: Tanjug

Svet

08.09.2017

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekoliko hiljada Amerikanaca potpisalo je peticiju kojom će od Svetske meteorološke organizaciji tražiti da se urgan Irma, koji pustoši Karibe, preimenuje u Ivanka, ime ćerke predsednika SAD Donalda Trampa.

RepublikaFoto: Tanjug
Žele da se po njoj zove uragan: Ivanka i Donald Tramp

Oni, naime, veruju da će tako podići svest političkih lidera o uticaju klimatskih promena i izvršiti pritisak na vladu SAD i odluku predsednika Trampa o Pariskom sporazumu o klimatskim promenama, piše Indipendent.

Uragan Irma, koji je nedavno formiran iznad Atlantskog okeana kasno sinoć je pogodio istočno karipsko ostrvo Barbudu, sledeća na udaru su ostrva Livord, a ne isključuje se i mogućnost novog uragana.

Kao uzrok oluje smatraju se klimatske promene.

U online peticiji navodi se da je nephodno da se pritisak izvrši na Trampovu administraciju i odluku predsednika o Pariskom sporazumu o klimatskim promenama.

- S obzirom na to da temperatura vode i vazduha rasta, ali i nivo mora, povećava se i razorna moć oluja - navodi se u peticiji i ukazuje da će odluke Trampove administracije samo pogoršati efekat budućih odluka.

- Moramo da izvršimo pritisak na nadležne kako bi zauzeli pravi stav o zdravlju i sigurnosti ljudi širom sveta i generacija koje dolaze - navodi se u peticiji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.