NEKOME JE DO ZEZANJA: Pokrenuli peticiju da uragan Irma bude Ivanka!

Autor: Tanjug

Svet

08.09.2017

15:47

Nekoliko hiljada Amerikanaca potpisalo je peticiju kojom će od Svetske meteorološke organizaciji tražiti da se urgan Irma, koji pustoši Karibe, preimenuje u Ivanka, ime ćerke predsednika SAD Donalda Trampa.

Tanjug
Žele da se po njoj zove uragan: Ivanka i Donald Tramp

Oni, naime, veruju da će tako podići svest političkih lidera o uticaju klimatskih promena i izvršiti pritisak na vladu SAD i odluku predsednika Trampa o Pariskom sporazumu o klimatskim promenama, piše Indipendent.

Uragan Irma, koji je nedavno formiran iznad Atlantskog okeana kasno sinoć je pogodio istočno karipsko ostrvo Barbudu, sledeća na udaru su ostrva Livord, a ne isključuje se i mogućnost novog uragana.

Kao uzrok oluje smatraju se klimatske promene.

U online peticiji navodi se da je nephodno da se pritisak izvrši na Trampovu administraciju i odluku predsednika o Pariskom sporazumu o klimatskim promenama.

- S obzirom na to da temperatura vode i vazduha rasta, ali i nivo mora, povećava se i razorna moć oluja - navodi se u peticiji i ukazuje da će odluke Trampove administracije samo pogoršati efekat budućih odluka.

- Moramo da izvršimo pritisak na nadležne kako bi zauzeli pravi stav o zdravlju i sigurnosti ljudi širom sveta i generacija koje dolaze - navodi se u peticiji.