Putinu burek u zamenu za S-400!

Autor:

Svet

14.07.2019

20:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Buregdžija iz turskog grada Bursa Hasan Adžar ispeći će i poslati burek predsedniku Rusije Vladimiru Putinu u znak zahvalnosti jer su Turskoj na vreme isporučeni moćni ruski protivraketni sistemi S-400.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

- Shvatajući koliko je to važno za nacionalnu bezbednost naše zemlje, želim da dam svoj doprinos u razvoju odnosa između naših država.

Zbog toga ću uložiti sve svoje napore i ispeći i poslati u Kremlj, lično Vladimiru Putinu, naš tradicionalni burek - ispričao je Adžar, koji je, inače, pre sedam godina ušao u Ginisovu knjigu rekorda kad je spremio burek veći od dva kilometra.

- Burek za Putina biće sa sirom i spanaćem i imaće oko četiri kilograma - otkrio je Adžar.

Američke sankcije Turskoj tokom nedelje

SAD planiraju da ove sedmice uvedu sankcije Turskoj zbog kupovine ruskog sistema S-400, saopštila je agencija Blumberg. Prema navodima, američka administracija namerava da sačeka dok se 15. jula ne navrši godišnjica pokušaja puča u Turskoj kako bi se izbeglo raspirivanje daljih spekulacija o tome da SAD snose odgovornost za tu pobunu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading