Pentagon se nameračio na Tursku zbog S-400

Autor: Tanjug

Svet

12.07.2019

17:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vršilac dužnosti ministra odbrane SAD Mark Esper rekao je danas da Vašington zna da je Turska počela da prihvata isporuke naprednog ruskog sistema raketne odbrane S-400 i da ostaje pri poziciji da Ankara neće moći da nabavi lovce F-35 sve dok ima ruski program.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pentagon

On je novinarima u Pentagonu rekao da planira da razgovara sa turskim kolegom kasnije danas i da će nakon toga Pentagon moći više da saopšti o tome, prenosi AP.

Pentagon je za danas najavio obraćanje dva visoka zvaničnika američkog Ministarstva odbrane kao odgovor na tursko prihvatanje isporuke naprednog ruskog sistema raketne odbrane S-400.

Rojters prenosi da će se javnosti obratiti zamenica ministra za nabavke Elen Lord i zamenik pomoćnika ministra zadužen za politička pitanja Dejvid Trahtenberg.

Agencija podseća da je Rusija ranije danas započela isporuku S-400 Turskoj, što je po oceni Rojtersa potez za koji se očekuje da će američke sankcije protiv Ankare koja je NATO saveznik i zabosti nož u srce zapadnog vojnog saveza.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading