OVO JE HRABROST: Tinejdžerka nakon mesec dana u lancima uspela da pobegne otmičarima!

Autor: telegraf.rs

Svet

08.09.2017

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džezmin Blok (15), koja je nestala pre skoro mesec dana, uspela je da pobegne svojim otmičarima u utorak tako što je preplivala jezero i pozvala obližnjeg farmera u pomoć. Džezmin, koja je nestala 8. avgusta iz svoje kuće u Aleksandriji, Minesota, držali su u zatočeništvu tri mladića.

RepublikaFoto: facebook.com/Sarah J Block
Najhrabrija tinejdžerka na svetu se vratila kući

Oni su tinejdžerki tokom 29 dana pretili oružjem, maltretirali je i držali zarobljenu i vezanu lancima u kući udaljenoj od njenog mesta 300 kilometara, saopštio je šef policije Aleksandrije Rik Vajfels.

Tomas Barker (32), Džošua Holbi (31) i Stiven Pauers (20) uhapšeni su zbog kidnapovanja devojčice.

Džezmin je pobegla kad su je otmičari, po prvi put, ostavili samu u kući, kako bi otišli do grada da kupe hranu.

- Ona je pokucala na mnoga vrata pre nego što je preplivala jezero Tompson da potraži pomoć - rekao je Vajfels.

Farmer koji nije imenovan išao je tog dana na posao, kad je shvatio da je zaboravio nešto kući i vratio se. Na travnjaku iza kuće zatekao je mokru tinejdžerku. Džezmin je prethodno skinula pantalone i cipele kako bi lakše preplivala jezero. Ona je odmah potrčala ka njegovom autu i zatražila da zove policiju.

Tinejdžerka je pomogla policiji da uhapse Pauersa jer je videla njegov auto kako prolazi pored farmerove kuće u trenutku kad je policajac stigao na mesto poziva. Ostala dvojica otmičara su uhapšena naknadno, pronalaskom njihovog automobila.

Džezmin je vraćena kući, a njena majka Sara zahvalila se podršci javnosti na Fejsbuku, gde je objavila fotografiju sa ćerkom u sigurnosti doma.

Devojčicu je na prevaru pozvao Barker, navodeći joj da mu treba pomoć u porodičnoj situaciji. Kad je ušla u njegovu kuću, Barkerov cimer Holbi i prijatelj Pauers su je zavezali i maltretirali.

Tokom četiri nedelje vozili su je na više različitih lokacija, uključujući i udaljenu kuću u kukuruzištu u oblasti Grant.

Policija je navela da je u bolnici ustanovljeno da ima blaže povrede.

- Ona je neverovatna mlada žena. Ima mnogo snage. Mislimo na nju i njenu porodicu. Oni su sjajni ljudi -rekao je Vajfels za "Njujork Post".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading