Černobilj potpuno otvoren! Zelenski potpisao dekret

Autor: Tanjug, Republika

Svet

10.07.2019

15:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski potpisao je danas dekret kojim se ukidaju brojne prethodne zabrane za posetu černobiljskoj "zoni isključenja" oko mesta katastrofe nuklearnog reaktora iz 1986. godine i stvara "zeleni koridor" za turiste.

RepublikaFoto: pixabay.com
Černobilj

- Treba da pokažemo svetu Černobilj: naučnicima, stručnjacima za životnu sredinu, istoričarima i turistima - rekao je Zelenski. - Danas sam potpisao dekret, koji će otvoriti proces pretvaranja zone isključenja u jednu od novih tačaka rasta u Ukrajini - istakao je on.

- Pre svega, mi ćemo stvoriti "zeleni koridor" za turiste i ukloniti preduslove za korupciju - rekao je Zelenski, naglašavajući da neće biti zabrana. Prema Zelenskom, sada je Černobilj, koji je iznenađujuće postao popularna turistička destinacija, veliki izvor korupcije.

Zelenski je obećao da će Černobilj uskoro postati naučno i turističko mesto, koje će biti "simbol nove slobode u Ukrajini - bez korupcije i notornih zabrana, ali sa investicijama i budućnošću".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading