Tramp nastavlja sa napadima na Terezu Mej: Ona je katastrofa

Autor: Tanjug

Svet

09.07.2019

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD Donald Tramp pokrenuo je danas novi napad na britansku premijerku Terezu Mej i britanskog ambasadora u SAD, nazvavši premijerku "katastrofom" a Kima Deroka "pompeznom budalom".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Američki predsednik je opisao Deroka kao "vrlo glupog tipa" koji je bio "nametnut Sjedinjenim Američkim Državama", preneo je "Dejli meil".

Tramp je na svom Tviter nalogu napisao: "Čudan ambasador kojeg je Velika Britanija utrapila Sjedinjenim Američkim Državama, nije neko sa kime smo oduševljeni, veoma glup tip".

- On bi trebalo da razgovara sa svojom zemljom i premijerkom Mej o njihovim propalim pregovorima o Bregzitu i da ne bude uznemiren mojom kritikom o tome kako je to loše izvedeno - dodao je Tramp.

- Rekao sam kako da se uradi taj posao, ali ona je radila na svoj ludi način - nije bila u stanju da to uradi. Katastrofa! Ne poznajem ambasadora, ali su mi rekli da je pompezna budala - napisao je predsednik SAD na Tviteru.

Ranije danas portparol britanske premijerke izjavio je da britanski ambasador u Vašingtonu Kim Derok ostaje na dužnosti i nastavlja da obavlja svoje obaveze uz punu podršku britanske premijerke Tereze Mej.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tereza Mej

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da se neće baviti britanskim ambasadorom Kimom Derokom nakon curenja poverljivih dopisa u kojima je diplomata opisao administraciju američkog predsednika kao "nesposobnu", preneo je Rojters.

- Ser Kim i dalje ima punu podršku premijerke... On nastavlja da obavlja svoje dužnosti uz punu podršku premijerke - rekao je portparol, dodajući da je Mejova ponovila svojim ministrima da je curenje informacija neprihvatljivo.

Diplomatske depeše koje su ranije procurile u javnost otkrile su da je britanski ambasador u SAD Kim Derok rekao da je administracija predsednika Donalda Trampa nesposobna i disfunkcionalna i da je mala verovatnoća da će se poboljšati.

Američki predsednik Donald Tramp poručio je juče da "neće više imati posla" sa britanskim ambasadorom u SAD Kimom Derokom.

 

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading