3 koraka do NUKLEARNOG RATA: Američki general otkrio poteze koje će povući SAD

Autor: Sputnjik Srbija

Svet

04.07.2019

21:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Načelnik Generalštaba Ratnog vazduhoplovstva SAD Dejvid Goldfejn otkrio je detalje plana za slučaj nuklearnog rata.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Goldfejn je naglasio da u tom slučaju prvo treba da pozove Toda Voltersa, šefa Evropske komande Oružanih snaga SAD, nakon čega će „odjednom“ snage SAD i NATO otpočeti sa forsiranim kontranapadom.

To uključujući upotrebu lovaca, bombardera, aviona-tankera, sredstava za izviđanje, sajber, kosmičke i specijalne operacije, pojasnio je Goldfejn.

Prema rečima generala, nakon toga on treba da se poveže sa šefom američke komande Terensom O’Šonesijem, kako bi pružio odgovor na američkoj teritoriji.

Protivrakete kopnenog baziranja će biti spremne da odbiju raketni napad i otkriju među lažnim ciljevima pravu bojevu glavu. Nakon toga, na završnoj etapi će biti iskorišćena nuklearna podmornica koja će izvesti razorni udar ispod vode.

Treći kontakt Goldfejna će biti šef Strateške komande SAD Džon Hajten. On će morati da kaže kakav nuklearni napad će biti potreban za „obuzdavanje“ protivnika.

- Svaka od ovih misija je ’sigurna pobeda‘ i svaka od njih treba da bude istovremeno pokrenuta - rekao je Goldfejn.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading