Gejevi, dalje od dece! Putin brutalno odgovorio Eltonu Džonu na prozivke, reči šefa Kremlja nikoga ne ostavljaju ravnodušnim

Autor:

Svet

30.06.2019

20:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gejevi, dalje od dece, poručio je odlučno ruski predsednik Vladimir Putin na samitu grupe G20 u japanskom gradu Osaki, gde je pojasnio svoj stav o seksualnim manjinama i pripadnicima LGBT zajednice, istovremeno odgovorivši na prozivke britanskog umetnika i neskrivenog homoseksualca Eltona Džona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

Šef Kremlja je, naime, pred put u Japan dao intervju Fajnenšel tajmsu, u kom je obrazložio zbog čega su u njegovoj zemlji cenzurisane pojedine scene iz novog ostvarenja "Rocketman", koje prati život Eltona Džona, što je, prirodno, zasmetalo slavnom Britancu.

On je zato optužio Putina za homofobiju, na šta je ruski lider morao da odgovori. 

- Rusija nema ništa protiv pripadnika LGBT zajednice, ali manjina ne sme agresivno da nameće svoje poglede mladim ljudima, koji možda nisu sposobni da opredele svoj identitet. Dajmo deci mogućnost da odrastu i da potom odluče ko žele da budu. Ostavimo ih na miru - naglasio je ruski predsednik, a zatim optužio Zapad da nasilno nameće homoseksualnu propagandu i da u tome preteruje. 

- Šest ili pet polova su izmislili... Ne razumem šta je to uopšte?! Daj bože, naravno, zdravlja svima, ali ne treba dirati decu. U školama direktno diktiraju neophodnost određenog takozvanog seksualnog vaspitanja. Ako roditelji to ne žele, samo što ih ne trpaju u zatvor - zaključio je šef Kremlja i ponovio da Rusija nije homofobna zemlja.

- Nemamo problema sa LGBT osobama. Daleko bilo, neka žive kako žele, ali neke stvari nam se čine preteranim. Ne sme biti dopušteno da to zaseni kulturu, tradiciju i tradicionalne porodične vrednosti miliona ljudi koji čine osnovu populacije - rekao je Putin, zbog čega ga je Elton Džon u otvorenom pismu na Fejsbuku nazvao licemerom.

RepublikaFoto: youtube.com
Elton Džon u mladosti

Otvoreno pismo Eltona Džona Putinu

Dragi predsedniče Putin,
Bio sam jako uznemiren kada sam pročitao vaš nedavni intervju u Fajnenšel tajmsu. Snažno se ne slažem sa vašim mišljenjem da su u našim društvima zastarele politike koje obuhvataju multikulturalnu i seksualnu raznolikost. Nalazim dvoličnost u vašem komentaru da želite da LGBT osobe "budu srećne" i da sa time nemate problema. Ipak, ruski distributeri su odlučili da žestoko cenzurišu moj film "Rocketman" uklanjanjem svih referenci o mom pronalasku prave sreće kroz moj 25-godišnji odnos sa Dejvidom i kroz podizanje moja dva divna sina. Meni se to čini kao licemerje. Ponosan sam što živim u delu sveta gde su naše vlade evoluirale da priznaju univerzalno ljudsko pravo da volimo koga god želimo. I zaista sam zahvalan za napredak u vladinim politikama koje su dozvolile i zakonski podržale moj brak s Dejvidom. To nam je donelo i ogromnu udobnost i sreću. S poštovanjem, Elton Džon.

Putin je na to odmah uzvratio.

- Veoma poštujem Eltona Džona, on je genijalni muzičar i svi uživamo u njegovoj muzici, ali mislim da je u zabludi. Ništa ja nisam izokrenuo - poručio je ruski lider.

Inače, film "Rocketman" je početkom juna pred rusku publiku izašao u prilično izmenjenoj verziji, pošto je distributer za to područje odlučio da cenzuriše scene seksa dva muškarca i uživanja u drogama. Džon i tvorci filma kritikovali su tu odluku, smatrajući je tužnim odrazom podeljenog sveta u kom živimo.

Podsetimo, varnice između Džona i lidera Rusije sevale su i ranije, a razlog tome bili su otkazani koncerti u decembru 2013. u Moskvi i Kazanju, zbog čega je Britanac pobesneo. Tada je tražio susret sa Putinom, ali do njega još nije došlo. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading