Posle prepiske s Kimom, Tramp stiže u Južnu Koreju

Autor: Tanjug

Svet

24.06.2019

20:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp boraviće narednog vikenda u dvodnevnoj poseti Južnoj Koreji.

RepublikaFoto: AP/Matt Rourke
Donald Tramp

Poseta je najavljena nakon Trampove prepiske sa severnokorejskim liderom Kim Džong-unom, posle koje su porasle nade o oživljavanju pregovora sa Pjongjangom kako bi se okončao nuklearni program Severne Koreje. 

Tramp bi u Južnu Koreju trebalo da stigne u subotu, a sastanak sa predsednikom te zemlje Mun Džae-inom zakazan je za nedelju, posle samita lidera G20 u Japanu, najavio je portparol Muna Ko Min-džung. 

Portparol južnokorejskog predsednika rekao je na brifingu za novinare da bi Tramp i Mun trebalo da razgovaraju o tome kako zajedno raditi na podsticanju trajnog mira, prenosi Rojters. 

Severnokorejska agencija KCNA ranije danas je objavila da je Kim primio lično pismo Trampa i da će ozbiljno razmisliti o njegovom sadržaju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kim Džong Un

Tramp je danas rekao da pismo, koje je uputio severnokorejskom lideru, predstavlja "veoma prijateljski" odgovor na pismo koje je on primio od Kima ranije ovog meseca, a u kojem mu je Kim čestitao rođendan. 

Američki predsednik, koji je 14. juna napunio 73 godine, rekao je novinarima da mu je Kim uputio "prijateljsko pismo", navodi Glas Amerike. 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading