Zeav objasnio zašto je za nedelju pomerio rekonstrukciju vlade

Autor: Tanjug

Svet

21.06.2019

22:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev najvio je da će u nedelju popodne dostaviti predlog parlamentu o rekonstrukciji vlade, prenosi MIA.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zoran Zaev

- Naša zemlja ova tri dana je domaćin ministrima finansija iz 15 zemalja, guvernera, trojici potpredsednika Svetke banke i dvojici potpredsednika Međunarodnog monetarnog fonda. Želimo da se pokažemo u najboljem svetlu i to je razlog što nisam objavio predlog o rekonstrukciji vlade. Odluke su usvojene i u nedelju će biti dostavljene u Sobranju - izjavio je Zaev odgovarajući na pitanje novinara. 

Paralelno s tim, kako je istakao, radi se i na drugom talasu promene, kojim će biti obuhvaćeni direktori i članovi upravnih i nadzornih odbora u javnim preduzečima. 

U odnosu na promene koje su u toku unutar njegove stranke (Socijaldemokratski savez), Zaev je informisao da ostaje da se imenuju potpredsednici stranke i još 20-tak predsednika opštinskih ogranaka. 

Rekonstrukcija makedonska vlade je najavljena još početkom maja, nakon održavanja predsedničkih izbora u kojima je kandidat vladajuće stranke Socijaldemokratskog saveza Stevo Pendarovski pobedio sa veoma tesnim rezultatom u odnosu na kandidatkinju opozicionog VMRO-DPMNE. 


Zaev je takve rezultate na izborimo ocenio kao opomenu od strane građana zbog manjkavosti u funkcionisanju državnih institucija, te je obečao građanima promene nakon izbora. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading