Šmekerski odgovor Salvinija na tvrdnje da se prodao Putinu ili Trampu: Mogu da se prodam samo Milanu!

Autor: Tanjug

Svet

21.06.2019

21:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova i vice-premijer Italije Mateo Salvini rekao je u razgovoru za Sputnjik Italija da će se sastati s Vladimirom Putinom tokom posete ruskog predsednika Italiji, planirane, kako je ranije najavljeno, za sredinu leta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mateo Salvini

Na pitanje novinara kako komentariše to što mnogi listovi pišu da se "prodao“ Trampu, izdavši Rusiju i Vladimira Putina Salvini je odgovorio:

- Ako letim u SAD, pušu da sam se "prodao" Trampu. Ako letim u Rusiju, onda sam se "prodao" Putinu. Jedini kome mogu da se "prodam" je "Milan" (fudbalski klub za koji navija) - rekao je lider vodeće italijanske partije "Liga“.

Na pitanje da li to znači da će se susresti s Vladimirom Putinom tokom njegove posete Italiji, Salvini je odgovorio: "Naravno“.

Italijanski političar se, inače 17. juna sastao s državnim sekratarom SAD Majkom Pompeom u Vašingtonu.

Tokom čposete SAD on je naglasio važnost dijaloga Zapada i Rusije, ali je iskazao i zabrinutost zbog bliske saradnje Moskve i Pekinga, ocenjujući da bi bila strateška i trgovačka greška odvojiti Rusiju od Zapada i ostaviti je u zagrljaju Kine.

Na majskim izborima za Evropski parlament Salvinijeva partija „Liga“ pokazala je najbolji rezultat i prvi put stala vodeća politička snaga u Italiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading