Mogerini: Nadam se da će me naslediti neko POSVEĆEN

Autor: Tanjug

Svet

20.06.2019

20:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost Evropske unije Federika Mogerini izjavila je danas da se nada da će je na mestu šefa diplomatije EU naslediti neko posvećen i ko će znati da konsoliduje posao postignut za vreme njenog mandata.

Foto: Tanjug/AP
Federika Mogerini

- Nadam se da će to biti neko posvećen i privržen, ko dolazi iz sfere spoljne politike, ali i bezbednosti i odbrane, kako bi posao koji smo mi uradili za četiri i po godine mogao da bude konsolidovan, posebno u oblasti odbrane, bezbednosti i globalne strategije EU - izjavila je Mogerinijeva.

Ona je po dolasku na samit EU na kome se razgovara o imenovanju novih čelnika institucija Unije, poručila da i pored trenutne unutrašnje tranzicije, EU ostaje fokusirana na svoju globalnu ulogu i mora da svojim prijateljima u svetu pošalje jasnu poruku da je uvek angažovan, posvećen i pouzdan partner.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading