(VIDEO) Čitava nacija vam želi sve najbolje: Putin čestitao Siju rođendan, evo šta mu je poklonio

Autor: blic.rs, Republika

Svet

20.06.2019

21:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin poslao je svom kineskom kolegi Siju Đinpingu ogromnu kutiju sladoleda na njegov 66. rođendan, uoči samita u subotu u Tadžikistanu. Ovo je znak otopljavanja veza između dve zemlje, piše "Ajvitnis njuz".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tekst potpisa

- Došli smo sa dobrim poklonima - rekao je Putin u subotu, nakon čega je pokazao ogromnu kutiju punu ruskog sladoleda.

Drugi pokloni su uključili tortu i ukrasnu vazu.

- Srećan rođendan, najlepše želje… Oduševljen sam što imam prijatelja poput tebe - rekao je Putin Siju, kako je preneo Kremlj.

Dva lidera su potom nazdravila šampanjcem.

 

 

- Naš čitav tim i mogu čak reći čitava nacija žele vam sve najbolje na svetu jer vi mnogo radite na razvoju odnosa između naše dve zemlje - rekao je Putin.

- Vi uživate veliki autoritet u srcima kineskog naroda - odgovorio je Si.

Dva lidera potpisala su prošle nedelje zajedničku izjavu o razvoju sveobuhvatnog partnerstva i strateške kooperacije. Putin i Si sreli su se u prestonici Tadžikistana Dušanbeu na petoj  Konferencije o merama izgradnje interakcije i poverenja u Aziji (CICA), koja je okupila delegacije iz 27 zemalja, uključujući Iran i Katar.

Si je prošle nedelje bio u trodnevnoj poseti Rusiji, kada je Putina opisao kao svog "najboljeg prijatelja", u vreme kad dve zemlje žele da ojačaju veze usred tenzija sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading