Erdogan uveren: Morsi nije umro prirodnom smrću

Autor: Tanjug

Svet

18.06.2019

21:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je danas da ne veruje da je bivši egipatski predsednik Mohamed Morsi umro prirodnom smrću.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Redžep Tajip Erdogan

Erdogan je to rekao u istanbulskoj džamiji u kojoj se okupilo na stotine ljudi radi molitve za preminulog Morsija, prvog demokratski izabranog predsednika Egipta, a koji je svrgnut u državnom udaru 2013. godine, prenela je agencija AP.

- Mohamed Morsi je otišao Bogu tokom suđenja. Da li je to bio normalan odlazak ili su tu bili uključeni neki drugi uzroci, to je nešto o čemu treba razmisliti - istakao je turski predsednik.

- Ne verujem da je to bila prirodna smrt - zaključio je Erdogan.

 

 

Morsi je preminuo u ponedeljak tokom suđenja, a danas je sahranjen u Kairu.

Morsi je preminuo od srčanog udara, nakon što se onesvestio tokom suđenja pod optužbom za špijunažu.

Kako je naveo njegov sin Ahmed na svom fejsbuku, Morsi je sahranjen pored ostalih važnih članova Muslimanske braće, a sahrani su prisustvovali članovi porodice.

Kancelarija Ujedinjenih nacija za ljudska prava pozvala je danas na pokretanje nezavisne istrage o smrti Morsija, istakavši da bi ona trebalo da obuhvati sve aspekte njegovog lečenja u periodu od skoro šest godina provedenih u pritvoru.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading