Šokantno detinjstvo Kim Džong Una! Auto vozio u sedmoj, pištolj nosio sa 11 godina

Autor:

Svet

17.06.2019

20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Severne Koreje Kim Džong Un imao je krajnje neobično detinjstvo, o čemu su posvedočili njegovi najbliži rođaci, koji su konačno otvorili dušu i ispričali sve nepoznate pikanterije u vezi sa njegovim odrastanjem.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kim Džomg Un

Ovakvi detalji objavljeni su u knjizi "Veliki naslednik: Božanski savršena sudbina briljantnog druga Kima Džong Una", autorke Ane Fifild, inače dugogodišnje šefice dopisništva Vašington posta u Pekingu. Ona je u razgovoru sa bliskim rođacima severnokorejskog predsednika, koji su iz svoje domovine odavno pobegli zbog režima njegovog oca, otkrila šta je sve Kim radio kad je bio dečak i kako se ponašao tokom kasnijeg školovanja u Švajcarskoj.

Iako se vrteo oko moći i povlastica, život malog Kima bio je čudan i usamljen, potvrdili su sagovornici Fifildove u knjizi, a čije je reči preneo Vašington post.

- Dečak je odrastao misleći da je poseban. Džong Unova proslava osmog rođendana održana je u sali za zabave u kraljevskom kompleksu u Vonsanu. Na njoj su učestvovali visoki činovnici, a ne druga deca. Kim je bio obučen u crno odelo i nosio je leptir-mašnu. Od tog trenutka čak su mu se i visoki zvaničnici klanjali kad god su ga videli - tvrde u knjizi njegovi tetka i stric, s kojima je Fifildova razgovarala.

Oni su naveli da je dečaku bilo nemoguće da odraste kao normalno dete kad su se ljudi oko njega tako ponašali prema njemu. - Zato se brzo navikao da izdaje naređenja - dodali su.

Život malog Kima bio je čudan i usamljen, tvrde njegovi rođaci

Kao dečak, Kim je bio lud za svim vrstama mašina, avionskim modelima i igračkama brodovima. Hteo je da zna kako se leti i plovi. Kad je imao osam ili devet godina, ostajao bi po celu noć budan uz te svoje igračke. - Međutim, nije se samo igrao. On je insistirao da razgovara sa stručnjacima za avione i brodove. To bi potrajalo i do jutarnjih sati ukoliko sam nije mogao da pronađe odgovore na mnoga pitanja - objasnili su rođaci.

Hvalio se Džordanovim dresom

Majkl Džordan

Izuzetno je voleo košarku, pa se često igrao na terenu pored zgrade u Bernu. Drugovima se hvalio originalnim dresom Majkla Džordana s brojem 23 iz Čikago bulsa, patikama džordankama i loptom sa pravim logom NBA lige, što je tada bila privilegija onih najimućnijih. Ipak, dok je igrao košarku, isplivala bi njegova agresivna strana.

- Kada bi gubio, psovao bi i glavom udarao o zid. Znao je da nas i udara po nogama, a čak i pljune - rekao je jedan od bivših Kimovih drugara.

Osim igračaka, Kim je imao pravi automobil i pravi pištolj. Automobil za svog sina je Kim Džong II posebno prilagodio kako bi dečak mogao da ga vozi kad mu je bilo svega sedam godina. Revolver kolt 45 nosio je oko struka kad je imao samo 11 godina. Ipak, najdraža od svih zabava malog Kima bilo je igranje košarke s decom koja bi dolazila samo zato da bi Kim imao s kim da se igra.

- Opsesivno je gledao košarku. Znao je tačno sve slabosti i prednosti pojedinih igrača, hvalio je one koji su igrali dobro i prekorevao one koji su bili loši. Činilo se da je gledanjem košarke vežbao umetnost zapovedanja i uživao u užasu koji bi njegov apsolutni autoritet mogao izazvati - tvrde njegovi bliski srodnici.

Dimljeni losos i francuski kolači

Severnu Koreju zahvatila je strašna glad i pre propasti Sovjetskog Saveza, ali prema rečima odbeglih srodnika, Kim Džong Un nikada nije iskusio patnje svojih sunarodnika.

- U kuhinji dvorca u kom je živeo uvek je bilo francuskih kolača, dimljenog lososa, raznih pašteta, tropskog voća. Članovi porodice su nosili odeću posebno krojenu za njih, od najfinijih tkanina koje su stizale u samsonit koferima. Prali su zube kolgejt pastom, gledali u soni televizore, imali su kompjutere kako bi njihova deca mogla da igraju igricu Super Marija. U svakoj od mnogih kuća bili su postavljeni fliperi i veliki klaviri jamaha i steinvej - piše u ovoj knjizi.

Tokom školovanja u Švajcarskoj imao lažni identitet

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kim Džomg Un

Kim je sa starijim bratom Kim Džong Čolom od 1996. živeo u predgrađu Berna sa njihovom tetkom Ko Jong Suk i njenim mužem. Jedino o čemu su morali da brinu je da ne otkriju svoje prave identitete.

Sin portugalskih imigranata u Švajcarskoj Žoao Mikaelo prisetio se vremena kad je u njihov razred ušao vršnjak iz Azije u skupim patikama. Nastavnici su 12-godišnjeg dečaka predstavili kao Pak Una, sina severnokorejskog diplomate. Žoao je sedeo sam, pa je novi đak seo pored njega.

Brzo su se sprijateljili, kako ističe, jer obojica nisu baš voleli da uče. Kim bi bio postiđen kada bi ga nastavnici prozvali da odgovara ispred celog razreda, ne zato što ne bi znao odgovore, već što se teško izražavao na nemačkom jeziku. Tada bi mu Žoao pomagao da savlada nemački, a ovaj bi mu se odužio pomažući mu u matematici.

Mesec dana pre kraja devetog razreda 2001. Kim je Žoau rekao da mu je otac naredio da se vrati u Severnu Koreju, ali mu nije rekao zašto. Ostale prijatelje nije ni obavestio o odlasku, naprosto je prestao da dolazi u školu. Njegovi nekadašnji školski drugovi šokirali su se 2010, kad su saznali sa kim su delili školske klupe, pošto ga je otac 2010. proglasio svojim naslednikom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading