(VIDEO) SAD poslale razarač! Američka vojska tvrdi da je Iran kriv, situacija u Omanskom zalivu na ivici rata

Autor: Republika, Tanjug

Svet

14.06.2019

06:35 >> 07:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

SAD su u Omanski zaliv, gde je sinoć došlo do napada na tenkere, poslala jedan raketni razarač, saopštila je američka Centralna komanda (CENTKOM).

RepublikaFoto: youtube.com/Gung Ho Vids
Foto: Ilustracija

- Nećemo trpeti ničije mešanje i aktivnosti usmerene protiv američke vojske - navodi se.

Reč je o razaraču "Mejson" klase "Arli Berk" koji je opremljen navigacionim naoružanjem i krstarećim raketama tipa "Tomahavk".

Iz komande takođe ističu da rat sa Iranom nije u skladu sa strateškim interesima SAD i celokupne svetske zajednice, ali i da će Amerika, uprkos tome, zaštititi slobodu plovidbe i trgovine u regionu.

Nešto ranije su Sjedinjene Američke Države optužile Iran da je odgovoran za napad na tankere u Omanskom zalivu.

Podsetimo, iranski i arapski mediji saopštili su da su dva naftna tankera, "Front Altajr" i "Kokuka kurejdžos", napadnuti u Omanskom zalivu. Prema nekim informacijama, desio se torpedni napad, zbog čega su se na brodovima dogodile eksplozije i požar.

Međutim, ne postoji zvanična potvrda da je upravo to bio uzrok incidenta. Svi članovi posade su evakuisani u Iran. Prema rečima vlasnika jednog od tankera, na „Front Altajru“ nalazilo se 11 državljana Rusije, nijedan od njih nije povređen.

Amerikanci objavili video kojim tvrde da je Iran kriv za napad

SAD su optužile Iran za napad u Omanskom zalivu, a američka vojska je objavila i video snimak na kom se, tvrdi vojska, vidi kako iranski brod uklanja neeksplodiranu minu s japanskog tankera, jednog od dva koji su juče napadnuti, javlja CNN.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading