Putin i Mun na telefonu: Osudili nuklearnu probu Severne Koreje

Autor: Tanjug

Svet

04.09.2017

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin i predsednik Južne Koreje Mun Džae-inom su danas u telefonskom razgovoru osudili Severnu Koreju zbog njenih najnovijih nuklearnih proba, saopštio je zvanični Kremlj.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
I Putin zabrinut zbog nuklearnih proba Severne Koreje

Putin je, kako je saopšteno u Moskvi, rekao Munu da su diplomatija i razgovori jedini način da se ta kriza prevaziđe.

Rusija, dodaje se, smatra da najnovije severnokorejske nuklearne probe predstavljaju ozbiljnu pretnju miru i bezbednosti regiona.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima tokom telefonske pres konferencije da je državama van tog regiona lako da govore o mogućnosti rata sa Severnom Korejom, ali da bi države regiona trebalo da budu opreznije prilikom izražavanja.

- Veoma je lako bilo za države van regiona da izgovore reč 'rat', ali one u regionu bi trebalo da budu pametnije i uravnoteženije - rekao je Peskov novinarima, prenosi Rojters.

On je, kako agencija navodi, time odgovarao na pitanje o poziciji SAD, koje su pozvale na snažniji odgovor Pjongjangu zbog najnovijeg raketnog testiranja koje je ta država izvela, prenosi Rojters.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading