"SAD će sve staviti na kocku da oslabe odnose Rusije i Kine": Zaharova raskrinkala podli plan Vašingtona

Autor: Tanjug

Svet

09.06.2019

16:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Sjedinjene Američke Države su spremne na sve kako bi oslabile odnose Rusije i Kine i već sprovode planove za postizanje ovog cilja", izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova na televiziji "Rusija 1".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Putin i Si

- Oni će pokušati da učine sve da ova saradnja, koja postoji između Moskve i Pekinga, u najmanju ruku oslabi - sve će biti stavljeno na kocku. I već je stavljeno, već postoje programi, planovi koji se već provode - objasnila je Zaharova.

Ona je takođe napomenula da su se na Zapadu "mnogo uplašili" onoga što se dešava u odnosima između Rusije i Kine.

U sredu su u Moskvi održani pregovori između predsednika Rusije Vladimira Putina i njegovog kineskog kolege Si Đinpinga.

 

 

Poseta kineskog predsednika Rusiji nastavljena je 6. i 7. juna u Sankt Peterburgu, gde je bio glavni gost ovogodišnjeg Međunarodnog ekonomskog foruma.

Prema rečima predsednika Kine, rusko-kineski odnosi se neprestano razvijaju i doživljavaju najbolji period svog razvoja.

- Rusija i Kina čvrsto podržavaju jedna drugu i štite vitalne interese obeju zemalja - istakao je Si Đinping, navodeći da je Rusija država koju on najčešće posećuje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading