Sastanak Saveta bezbednosti UN o Severnoj Koreji

Autor: Tanjug

Svet

04.09.2017

07:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija održaće sastanak u ponedeljak o nuklearnoj probi Severne Koreje, na zahtev SAD, Japana, Britanije, Francuske i Južne Koreje, saopštila je Misija SAD u UN.

RepublikaFoto: Tanjug
Savet bezbednosti UN održava satanak o nuklearnoj probi Severne Koreje

Sastanak će početi u 10 sati po lokalnom vremenu, javio je Rojters.

Severna Koreja izvela je u nedelju svoju šestu i najsnažniju nuklearnu probu, saopštivši da je detonirala unapređenu hidrogensku bombu za raketu dugog dometa, što je izazvalo burna reagovanja širom sveta.

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš osudio je nuklearnu probu Severne Koreje kao "duboko destabilizujuću po regionalnu bezbednost" i pozvao rukovodstvo te zemlje da prestane sa takvim potezima, saopštio je Guterešov portparol Stefan Dižarik.

- Ovaj čin je još jedno ozbiljno kršenje međunarodnih obaveza Severne Koreje i podriva međunarodne napore u cilju neširenja nuklearnog oružja i razoružanja. Taj akt je, takođe, duboko destabilizujući po regionalnu bezbednost - navodi se u saopštenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading