Cipras već u kampanji za vanredne izbore: Ne postoji rizik od povratka u "sumorne dane 2013"

Autor: Tanjug

Svet

06.06.2019

22:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Grčke Aleksis Cipras rekao je da će parlamentarni izbori biti prilika da se građani izjasne i o merama oporavka koje je pokrenula njegova vlada.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksis Cipras

- Glasači moraju da uporede programe Sirize i Nove demokratije i da budu svesni da je Grčka napustila programe fiskalnog prilagođavanja, odnosno memoranduma, kako bi zaustavila žrtve u svom društvu -istakao je Cipras.

On je dodao da to ne znači da ne postoji rizik povratka u, kako je rekao, "sumorne dane 2012, 2013. i 2014. godine", kada se sprovodila politika oštre štednje.

- Jedini način da se spreči povratak u prošlost je da Grci iskoriste moć svog glasanja na prevremenim parlamentarnim izborima 7. jula - rekao je grčki premijer.

Odgovarajući na kritike o otpuštanjima u javnom sektoru, lider Sirize i šef grčke vlade rekao je da takvo pitanje nije bilo pokrenuto 2014. godine kada je aktuelni lider najveće opozicione stranke u Grčkoj Kirijakos Micotakis bio ministar administrativne reforme.

- Grčki narod mora da zna istinu, budući da je Micotakis pokrenuo mere otpuštanja i penzionisanja u javnom sektoru - zaključio je Cipras.

U Grčkoj će 7. jula biti održani prevremeni parlamentarni izbori, nakon što je vladajuća stranka Siriza izgubila na izborima za Evropski parlament i lokalnim izborima, osvojivši skoro deset odsto manje glasova u odnosu na opozicionu Novu demokratiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading