Stravične tvrdnje: Namerno smo širili HIV da bismo pobili narod!

Autor:

Svet

06.06.2019

05:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavljali smo se kao lekari kako bismo crne Južnoafrikance zarazili HIV i tako uništili crnu rasu samo da bi belci dominirali, tvrdi bivši plaćenik i obaveštajac Aleksander Džons u eksplozivnom dokumentarcu "Kold kejs hamarskjold", koji govori o zastrašujućoj praksi iz osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako je navedeno u ostvarenju, zbog toga danas Južnoafrička Republika ima jednu od najgorih epidemija HIV na svetu, sa 7,1 milion zaraženih ljudi, pri čemu je crno stanovništvo nesrazmerno više zahvaćeno opakim oboljenjem.

Džons je pre tri decenije radio kao agent pri Južnoafričkom institutu za pomorska istraživanja (SAIMR), a tvrdi da njegov tadašnji šef Kit Maksvel imao "rasističku, apokaliptičnu opsednutost HIV i sidom", te da je želeo da izbriše crnu rasu.

Aleksander Džons: Moj šef je bio opsednut sidom i želeo je da zbriše crnu rasu iz Južne Afrike

- Maksvel se predstavljao kao lekar dok je vodio klinike u siromašnim, uglavnom crnačkim četvrtima u području Johanesburga, što mu je dalo mogućnost da sprovede svoje ubilačke eksperimente. A koji je najlakši način dobiti zamorca, nego kada živite u sistemu aparthejda? - zapitao je sugestivno Džons u filmu, a zatim podsetio da crnci nisu imali nikakva prava, a da im je lečenje bilo preko potrebno, zbog čega su bezuslovno prihvatali pomoć navodnih filantropa.

Inače, Maksvel je svojevremeno imao monopol nad lečenjem i nudio je neobične tretmane, uključujući i stavljanje pacijenata u cevi, za koje je rekao da su mu omogućavale da vidi unutar njihovih tela. Takođe, davao je lažne injekcije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading