Čudo neviđeno! Oživeo Kimov savetnik!

Autor:

Svet

03.06.2019

22:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državni mediji u Severnoj Koreji objavili su fotografije svog lidera Kim Džong Una kako uživa na koncertu u Pjongjangu u društvu supruge Ri Sol Ju, ali i Kim Džong Čola - čoveka za kog su južnokorejski, ali i svi zapadni mediji, pre samo pet dana preneli kako ga je vođa zemlje brutalno smaknuo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kim Džong Čol i Kim Džomg Un: Crno na belo! Najnovije optužbe na račun severnokorejskog lidera pokazale se lažnim

Na fotografijama se vidi kako Čol, živ i zdrav, takođe posmatra muzički performans visokih severnokorejskih vojnih zvaničnika, i to na samo pet mesta od Džong Una.

Foto: Tanjug/AP
Čol živ i zdrav

To znači da on nije, kako je južnokorejski list Kosun Ilbo navodio, pao u nemilost lidera zemlje jer ga on navodno smatra odgovornim za propast američko-severnokorejskog samita u februaru u Vijetnamu.

Čol je tada, podsetimo, bio na zadatku specijalnog savetnika za odnose sa SAD, a budući da su pregovori dve sile propali, Južnokorejci su spekulisali da je on nestao i da ga je Kim verovatno pogubio. Kako su isticali, Čol je navodno optužen da je Amerikancima odao važne tajne Severne Koreje.

Mun Džae In: Potrebno je ne iznositi zbrzane ocene i komentare

Portparol južnokorejskog ministarstva za ujedinjenje Li Sang-min rekao je da ministarstvo neće komentarisati određeni događaj u Severnoj Koreji niti njegove učesnike.

Istovremeno je i obaveštajna služba te zemlje saopštila da ne može da potvrdi navode o eventualnoj čistki, a iz kancelarije predsednika Južne Koreje Mun Džae Ina je upozoreno da se ne iznose "zbrzane ocene i komentari".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading