BRUTALNA ODMAZDA! Kim pobio saradnike jer misli da su špijunirali za Trampa

Autor:

Svet

31.05.2019

20:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalni izaslanik Severne Koreje za pregovore sa SAD Kim Jong Kol pogubljen je posle neuspešnog samita sa Donaldom Trampom u Vijetnamu, održanog u februaru ove godine, kada je lideri dveju zemalja trebalo da se dogovore o denuklearizaciji, objavili su mediji iz susedne Južne Koreje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pogubio pet funkcionera: Kim Džong Un

List Kosun Ilbo preneo je da je Kol, koji je pripremio samit i putovao do glavnog grada Vijetnama u privatnom vozu sa liderom Severne Koreje, streljan jer je "izdao vrhovnog vođu".

Ubijen je u martu na aerodromu "Mirim" zajedno sa još četiri visoka zvaničnika ministarstva inostranih poslova, koji su optuženi za špijunažu u korist Amerike, naveo je list pozivajući se na neimenovane izvore. Kolov američki sagovornik u pripremi samita bio je državni sekretar Majk Pompeo.

Lider Severne Koreje poslao Šin Hi Jong u radni logor jer je pogrešno prevela njegov dijalog sa američkim predsednikom

 

Severnokorejski lider potpuno je pobesneo, pa je kaznio i svog ličnog prevodioca Šin Hi Jong. Ona je završila u radnom logoru za političke zatvorenike zbog "podrivanja autoriteta pravljenjem krucijalne greške prilikom prevođenja". Navodno je propustila priliku da prevede Kimov novi predlog Trampu, kada je on javno rekao da nisu postigli dogovor.

 

 

Kako se navodi, Kimovu odmazdu nije izbegla ni njegova sestra Kim Jo Džong, u koju pre toga niko u Severnoj Koreji nije smeo da posumnja. Ona više neće obavljati nikakve dužnosti, a nije poznato da li joj je život ugrožen.

Kimovu odmazdu nije izbegla ni njegova sestra Kim Jo Džong

Mediji prenose da je postalo jasno da se nešto sprema u Pjongjangu kada je objavljen službeni komentar u državnim novinama.

- Ko pred svima izigrava divljenje vođi, a istovremeno njemu iza leđa sanja o nečem sasvim drugom, radi protiv partije i revolucije i sve takve očekuje nemilosrdna presuda. Pojavili su se izdajice i prevrtljivci koji samo recituju reči odanosti vođi, pa ih čak i menjaju kako vetar duva - navodi se u uvodniku.

Ovakvi komentari nisu se u državnim novinama pojavljivali još od 2013, kada je pogubljen Kim Džong Unov teča Džang Song Taek. Južnokorejsko ministarstvo za ujedinjenje nije želelo da komentariše navode medija iz Južne Koreje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading