Meksički predsednik: Mudro ćemo odgovoriti na Trampove pretnje...

Autor: Republika

Svet

31.05.2019

15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meksički predsednik Andres Manuel Lopes Obrador kaže da će mudro odgovoriti na pretnje predsednika SAD Donalda Trampa novim tarifama na meksičku robu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Manuel Lopes Obrador

Tramp je, naime, pozvao danas Meksiko da konačno uradi "ono što se mora učiniti" i reši problem imigracije, dan nakon što je njegova administracija zapretila uvođenjem tarifa na uvoz meksičke robe kako bi se Meksiko naterao da spreči ilegalni prelazak ljudi u SAD.

Savetnik Bele kuće za trgovinu Piter Navaro rekao je da veruje da će Meksiko odgovoriti pozitivno i brzo na Trampov zahtev da zaustavi ilegalnu migraciju, prenosi Rojters.

S druge strane, meksički predsednik kazao je da Meksiko neće odgovoriti na Trampovu pretnju tarifama očajanjem, već insistiranjem na dijalogu.

 

 

- Odgovorno sprovodimo našu imigracionu politiku - rekao je Obrador, ali nije obećao nove akcije na sprečavanju priliva centralnoameričkih imigranata koji preko Meksika stžu do granice SAD.

- Moramo da pomognemo tako da oni ne ulaze u SAD ilegalno, ali to moramo da uradimo poštujući ljudska prava - dodao je.

Na pitanje novinara zašto Meksiko ne preskoči dijalog i ne pokrene tužbu pred međunarodnim trgovinskim instancama, Obrador je rekao da to nije samo pravna stvar, prenosi AP.

- Želimo da imamo dobre odnose sa američkom vladom - rekao je meksički predsednik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading