Ruska guvernerka: Devizne rezerve dostigle 500 milijardi dolara

Autor: Tanjug

Svet

30.05.2019

22:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Centralna banka Rusije planira da uskoro dostigne nivo deviznih rezervi od 500 milijardi dolara i da nastavi da ih uvećava, izjavila je novinarima guvernerka centralne banke Rusije, Elvira Nabiulina.

RepublikaFoto: tanjug/AP
Foto: Ilustracija

- Petsto milijardi dolara nije cilj, to je targetirani iznos koji smatramo važnim da se ima za ekonomiju, kako bi rezerve obezbedile čvrste fundamente. Taj nivo rezervi je dovoljan za krizne situacije. Već smo skoro dostigli taj nivo, a u bliskoj budućnosti taj cilj možemo znatno premašiti - rekla je Nabiulina, a prenosi agencija Tass.

Prema ranijim izveštajima ruske centralne banke, devizne rezerve su 2018. godine povećane sa 433 milijarde na 469 milijardi dolara, a 17. maja ove godine iznosile su 494,1 milijardi dolara.

Devizne rezerve Rusije, kako navodi Tass, obuhvataju strane valute, specijalna prava vučenja (SDR), rezervnu poziciju u Međunarodnom monetarnom fondu i monetarno zlato.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading