Najveća evakuacija u Nemačkoj od II svetskog rata

Autor: Tanjug

Svet

02.09.2017

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osoblje hitne službe Frankfurta započelo je sa evakuacijom pacijenata iz dve bolnice u tom gradu, uoči planiranog uklanjanja velike bombe zaostale iz Drugog svetskog rata.

Evakuacija će obuhvatiti oko 60.000 ljudi, što je najveća evakuacija u Nemačkoj od Drugog svetskog rata.

Bomba je otkrivena u zapadnom delu Frankfurta, gde uglavnom žive bogati bankari.

Danas je evakuisano više od 100 pacijenata iz bolnica, uključujući i decu koja su bila u inkubatorima i pacijente iz intenzivne nege.

Bomba od nekih 1.400 kila biće razmontirana i uništena u nedelju, a pretpostavlja se da je zaostala iz vremena kada je britansko Rojalno vazduhoplovstvo bombardovalo grad, piše Rojters.

U krugu od kilometar i po, koliko će obuhvatiti prsten evakuacije, nalaze se policijska stanica, dve bolnice, gradski prevoz i nemačka Centralna banka u kojoj se nalazi 70 milijardi dolara u zlatu.

Stanovnicima područja je naređeno da se evakuišu do osam časova ujutru u nedelju, dok će policija ići od vrata do vrata kako bi proverila da su svi otišli, a helikopteri će im pomoći u potrazi korišćenjem termalnih kamera.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading