Ukrajinski predsednik na udaru opozicije: Zelinski nema nameru da reši spor u Donbasu

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

26.05.2019

21:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik političkog saveta ukrajinske partije Opoziciona platforma - Za život Viktor Medvedčuk izjavio je da, sudeći po tome što on neće moći da predstavlja Ukrajinu u pregovorima sa Rusijom, tim novoizabranog predsednika Vladimira Zelenskog nema nameru da rešava konflikt u Donbasu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zelinski

- Reči koje dolaze iz tima Zelenskog, ali i od samog Zelenskog, govore o tome da ne postoji namera da se uradi ono što želi narod, a to je mir u Donbasu. Podsećam, da oko 80 odsto naših građana upravo to želi - rekao je.

Medvedčuk je takođe naglasio i da većina birača koji su glasali za Zelenskog na jugoistoku Ukrajine želi mir i dobre odnose sa Rusijom.

Istakao je i da je razlog zbog čega je Zelenski odneo tako veliku pobedu je što je tokom predizborne kampanje ubedio ljude da će da ih posluša.

Ranije je medvedčuk rekao da namerava da reši pitanje ukrajinskih zarobljenika u Donbasu nevezano za stav novoizabranog predsednika Vladimira Zelenskog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading