NATO traži od Rusije oslobađanje ukrajinskih mornara

Autor: Tanjug, Republika

Svet

26.05.2019

13:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinske mornare je, zbog incidenta u Kerčkom moreuzu u novembru prošle godine, Rusija pritvorila, a tri ukrajinska broda zaplenila.

RepublikaFoto: Tanjug/Darko Vojinović
Foto: Ilustracija

NATO je danas ponovio zahtev da Rusija oslobodi pritvorene ukrajinske mornare, a koji i prema jučerašnjoj presudi Međunarodnog suda UN za pomorsko pravo moraju da budu pušteni.

Ukrajinske mornare je, zbog incidenta u Kerčkom moreuzu u novembru prošle godine, Rusija pritvorila, a tri ukrajinska broda zaplenila, prenela je agencija Tas s.


"NATO stalno ponavlja da nema opravdanja za Rusiju da upotrebljava vojnu silu protiv ukrajinskih brodova i mornara. Nastavljamo sa pozivom Rusiji da oslobodi ukrajinske mornare i brodove bez odlaganja", navodi se u saopštenju NATP.

Ukrajinski brodovi, koji su plovili od Odese u Mariupolj, ilegalno su ušli u ruske vode, podseća Tas s i dodaje da su uprkos upozorenjima da se zaustave, nastavili su dalje, zbog čega je Rusija morala da upotrebi oružje.

Tada su zaplenjeni brodovi i 24 mornara su pritvorena, a trenutno se nalaze u pritvornom centru u Moskvi.

Međunarodni sud UN za pomorsko pravo presudio je da Rusija mora da oslobodi mornare i vrati brodove Ukrajini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading