Kremlj dreši kesu: Planirano renoviranje sedišta patrijarha Kirila

Autor: Tanjug

Svet

25.05.2019

19:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusko Odeljenje za upravljanje nekretninama finansira luksuzno renoviranje rezidencije poglavara Ruske pravoslavne crkve patrijarha Kirila u okolini Sankt Peterburga, preneo je u utorak "Bel biznis".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Partijarh Kiril

Bivša rezidencija ruske carske porodice u mestu Puškin dodeljena je crkvi 1994. godine, a prostire se na skoro 2,5 hektara.

Služba za nekretnine ruskog predsednika potpisala je 2018. ugovor o renoviranju s preduzećem za planiranje i izgradnju "Geoizol" iz Sankt Peterburga u vrednosti od 2,8 milijardi rubalja (43,4 miliona dolara).

Rezidencija patrijarha Kirila zauzimaće površinu, koja odgovara površini oko 14 trosobnih stanova, preneo je "Bel biznis", pozivajući se na izvore iz ruske građevinske industrije.

Biće opremljena pametnom tehnologijom, a imaće i privatnu crkvu, biblioteku, bazen i, verovatno, lift.

Portparol patrijarha Kirila potvrdio je da se nekretnine renoviraju za njega, ali je dodao da crkva "nije neposredno povezana s radovima".

 - Sve to rade predsednički direktorat za upravljanje nekretninama i potpisnici ugovora - rekao je Aleksander Volkov za sajt ura.ru.

Radovi na renoviranju rezidencije treba da počnu u decembru 2021, prenosi "Bel biznis".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading