Rusija Americi: Ne pristajemo na razmenu, to je besmisleno!

Autor: alo.rs, Republika

Svet

25.05.2019

19:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik šefa diplomatije Rusije Sergej Rjabkov je rekao da Moskva neće razmeniti optuženog za špijunažu, Amerikanca Pola Vilana, za Ruskinju Mariju Butinu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Putin i Tramp

- Predlog o razmeni sa naše strane ticao se samo Viktora Buta i Konstantina Jarošenka. Nikog drugog od ruskih građana mi nismo predlagali za razmenu u okviru Konvencije Saveta Evrope iz 1983. godine o predaji osuđenih lica. Sve ostalo, svi razgovori predlozi drugih lica su spekulacije - rekao je Rjabkov.

Po njegovim rečima, saopštenja američke ambasade da u predmetu Vilana nisu predstravljeni nikakvi dokazi, neće uticati na situaciju.

Rjabkov je pri tome naglasio da je Rusija kao i pre spremna na razmenu Buta i Jarošenka, iako američka strana ne pokazuje interesovanje za tu šemu.

- Ne znam kakva će biti presuda Vilanu, i da li će biti korisno uključiti ga u neku takvu šemu - zaključio je zamenik ministra.

Agenti FSB su krajem prošle godine priveli u Moskvi tokom špijunske operacije Pola Vilana, koji ima četiri pasoša - Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Irske i Velike Britanije - i protiv njega je pokrenut krivični postupak.

Prema rečima Vilanovog brata, on je bivši američki marinac i išao je u Moskvu na svadbu.

U Rusiji je za špijunažu predviđena zatvorska kazna do 20 godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading