(VIDEO) Dačić preživeo pakao u Somaliji: Broje mrtve posle terorističkog napada, među stradalima najviše vojnika

Autor: Tanjug, Republika

Svet

22.05.2019

21:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmanje devet ljudi poginulo je danas, uključujući bivšeg ministra spoljnih poslova Somalije, kada su islamski ekstremisti aktivirali auto bombu u blizini predsedničke palate u Mogadišu, saopštila je policija.

RepublikaFoto: youtube.com/Ruptly
Teroristički napad u Somaliji, desetine mrtvih

Među poginulima je bivši šef diplomatije Husein Elabe Fahije, koji je bio i savetnik aktuelnog predsednika Somalije, javio je AP. U eksploziji je ranjeno 13 osoba, a mahom je reč o vojnicima.

Odgovornost za napad je preuzela ekstremistička grupa bazirana u Somaliji, Al Šabab, koja je saopštila da su meta bila vozila vladinih zvaničnika.

Auto bomba je eksplodirao na kontrolnom punktu u blizini predsedničke palate, dok su vojnici proveravali vozila na glavnom autoputu.

Al Šabab, koji je povezan sa Al Kaidom, često izvodi takve napade u prestonici u blizini predsedničke palate i hotela koje posećuju vladini zvaničnici i stranci, podsetio je AP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading