(VIDEO) "UBIJAMO SAMO CRNCE": Postupak protiv policajca

Autor: Tanjug

Svet

01.09.2017

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U američkoj državi Džordžija jednu ženu policija je u julu prošle godine zaustavila zbog vožnje pod uticajem alkohola, a sada se u javnosti pojavio snimak kamere na policijskom autu.

Na snimku policajac kaže ženi koju je zaustavio da nazove nekoga ko je trebalo da dođe po nju i kaže mu da ne dolazi, jer će je uhapsiti a auto zapleniti.

Ona mu zatim kaže da će samo uzeti telefon koji joj je u krilu i da je "videla mnogo snimaka na kojima policija ubija ljude", da bi je on prekinuo i rekao joj da ne brine jer nije crna.

- Nisi crna, zapamti, mi ubijamo samo crnce. Da, ubijamo samo crnce. Jesi li na ijednom snimku videla da ubijamo belog čoveka? - kaže policajac Greg Ebot.

U policiji okruga Kob, gde se sve i dogodilo, naveli su da su pokrenuli postupak davanja otkaza policajcu sa snimka.

Ebotov advokat rekao je da je on napustio svoj posao, prenosi BBC.

Šef policije Majk Redžister izjavio je da je "nebitno u kojem kontekstu su ove izjave izrečene, ali one su neprihvatljive i ne odražavaju kulturu koju održavamo u policiji, kao ni u ovoj zemlji".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading