Rusija žestoko odgovorila SAD: Nove sankcije anulirale pozitivne razgovore s Pompeom

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

17.05.2019

19:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Uvođenje novih američkih sankcija, ovoga puta protiv specijalnog odreda za brzo reagovanje "Terek", odmah nakon posete državnog sekretara SAD Majka Pompea, štetna je i kontraproduktivna politika", saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

RepublikaFoto: twitter.com/veteranstoday
Sergej Lavrov

- Pažnju izaziva i momenat izabran za uvođenje sankcija. Prošla su svega dva dana od posete američkog državnog sekretara Rusiji, a u Vašingtonu je preduzet novi neprijateljski korak. Tamo kao da žure da anuliraju pozitivan ton održanih razgovora i da sami sebi dokažu sopstvenu antirusku zarazu. To je duboko štetna i kontraproduktivna politika, koja ne dozvoljava izvlačenje bilateralnih odnosa iz ćorsokaka - navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo je saopštilo da se podrazumeva da novi ispad protiv ruskih državljana nec´e ostati bez odgovora.

- Američke vlasti treba da shvate da njihovo konfrontaciono ponašanje neće doneti nikakvu korist. Ono samo vodi povećanju napetosti u svetu - navelo je Ministarstvo. 

 

 

SAD su 16. maja uvele sankcije protiv specijalnog odreda "Terek" i petoro državljana Rusije, među kojima je komandant tog odreda Abuzajd Vismuradov.

Na sankcioni spisak su uneta imena istražitelja u slučaju Sergeja Magnitskog - Genadija Karlova i Elene Trikuli, bivšeg načelnika popravnog zatvora broj 7 Sergeja Kosijeva i Ruslana Geremejeva, za kog advokati porodice Borisa Nemcova smatraju da je umešan u ubistvo tog političara.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov saopštio je ranije novinarima da sankcije SAD protiv "Tereka" iziskuju odgovor zasnovan na principu uzajamnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading