Lavrov uoči sastanka sa Pompeom: Videćemo kako će SAD da reše krizu sa Iranom

Autor: Tanjug

Svet

13.05.2019

22:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov pitaće američkog državnog sekretara Majka Pompea kako SAD planiraju da reše krizu sa Iranom koja je nastala nakon povlačenja Amerike iz Nuklearnog sporazuma sa ovom zemljom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tekst potpisa

- Sutra ćemo pokušati da saznamo kako će se Amerikanci nositi sa sa krizom koja je nastala zbog njihovih jednostranih odluka. Očekujem iskren razgovor sa svojim kolegom (Pompeom) - rekao je Lavrov, prenosi TASS.

Kako kaže, zna da se Pompeo danas u Briselu sastao sa ministrima spoljnih poslova Francuske, Nemačke i Britanije, kao i sa šeficom diplomatije Evropske unije Federikom Mogerini:

- Znam da je Pompeo tamo hitno otputovao i otkazao moskovski deo svoje posete Rusiji. Očekujem da će se Evropljani pridržavati rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, kojom je odobren Nuklearni sporazum sa Iranom. Ne sumnjam da će Pompeo izvršiti veliki pritisak na njih da urade suprotno - rekao je Lavrov

Lavrov i Pompeo sastaće se u Sočiju 14. maja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading