Beč ne da šniclu: Kurc ruši 1.000 pravila EU

Autor: sputniknews, Republika

Svet

13.05.2019

12:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc je dve nedelje pred izbore za Evropski parlament izazvao buru reakcija najavom da želi da poništi čak 1.000 pravila EU.

RepublikaFoto: pixabay.com
Beč

Kurc je, u intervjuu bečkom dnevniku Esterajh, rekao da je dosta "ludila regulacije EU", kao i da je dosta sa "nametanjem pravila" iz Brisela.

Istakao je da mu je cilj da se izbriše 1.000 pravila EU, kao što je nepotrebno pravilo o šniclama ili pomfritu, kojim Brisel određuje kako treba da izgledaju ove namirnice.

Dozlogrdilo mu: Ne da šniclu

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sebastijan Kurc

- Nikome nije potrebno da Brisel propisuje kako se sprema šnicla - naglasio je Kurc, dodajući da EU treba da se bavi odgovorima na velike izazove, kao što je zaštita spoljne granice, bezbednost, ili klimatske promene.

Prema njegovim rečima, projekat mira Evropa sve više postaje „tesan birokratski prostor“ za građane.

Izrazio je uverenje da će kandidat Evropske narodne partije (EVP) Manfred Veber uspeti da ostvari cilj — smanjenja birokratije u Briselu.

Kurc je naglasio da je neophodno, ako se želi pridobiti podrška građana za EU, zaustaviti birokratsko nametanje iz Brisela.

Njegov zahtev naišao je na žestoku kritiku opozicije, koja je ocenila da je kancelar protiv EU.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading