(VIDEO) Amerikancima ćemo razlupati glave: Komandant Revolucionarne garde zapretio uništenjem "Abrahama Linkolna"

Autor: Tanjug

Svet

12.05.2019

17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američko vojno prisustvo u Zalivu nekada je bilo ozbiljna pretnja, a sada nam je prilika da im razlupamo glave ako krenu na nas, zapretio je juče komandant iranske Revolucionarne garde Amir Ali Hajizadeh, komentarišući to što je nedaleko od obala njegove zemlje doplovio moćni nosač aviona SAD "Abraham Linkoln".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

- Taj brod ima makar 40, 50 aviona na sebi i oko 6.000 vojnika. To je u prošlosti bila pretnja po nas, ali sada se pretnja pretvorila u priliku - istakao je on.

Podsetimo, najnovije napetosti na relaciji Vašington-Teheran pojavile su se nakon što je izraelska obaveštajna služba Mosad prosledila Americi informacije o tome da se Iran sprema za opasne akcije usmerene protiv američkih snaga ili saveznika SAD na Bliskom istoku.

To je u petak potvrdio i šef Bele kuće Donald Tramp, koji je poručio "kako je bolje da ne otkriva kakve informacije ima o Iranu i o tome na šta je ta zemlja spremna".

GLOSA: Ali Hajizadeh: Američki nosač aviona ima makar 40, 50 letelica na sebi i oko 6.000 vojnika. To je u prošlosti bila pretnja po nas, ali sada je prilika

Zbog toga je najavio da će se nosaču aviona u Persijskom zalivu priključiti i sistemi za protivvazdušnu odbranu dugog dometa "Patriot" i amfibijski vojni brod "Arlington LDP-24".

- SAD ne traže sukob sa Iranom, ali su spremne da brane američku vojsku i američke interese na Bliskom istoku - poručio je tokom vikenda i Pentagon, što je komandant iranske Revolucionarne garde Hosein Salami nazvao psihološkim ratom koji je Amerika započela na njihovom pragu.

Zabranili list koji poziva na dijalog sa SAD

Iranski sud zabranio je juče reformistički nedeljnik Seda, koji se zalaže za ideju pregovora sa Sjedinjenim Državama. Poslednja naslovnica tog medija prikazala je američki nosač aviona sa udarnom grupom, uz naslov "Na raskrsnici između rata i mira".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading