Dramatično upozorenje ruskog ministra odbrane: Vratili smo se u vreme trke u naoružanju

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

29.04.2019

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Odluka Vašingtona da se povuče iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa vraća svet u trku u ofanzivnom oružju", izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sergej Šojgu

- U toku je povratak u trku u ofanzivnom naoružanju, a prvi korak ka tome bila je odluka Sjedinjenih Američkih Država da se povuku iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa - rekao je Šojgu na sastanku ministara odbrane Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS) u Biškeku.

Prema njegovim rečima, u savremenom svetu sve više se oslanja na vojno rešavanje protivrečnosti.

- Naše zapadne kolege ne mogu da se pomire sa time da doba unipolarnosti nepovratno odlazi i pokušavaju da zaustave ovaj prirodni proces - rekao je Šojgu.

- Napada se sistem Ujedinjenih nacija, manipuliše se međunarodnim pravom… Uništavaju se i urušavaju osnovni međunarodni mehanizmi u oblasti neširenja oružja, uključujući i Zajednički sveobuhvatni akcioni plan o iranskom nuklearnom programu - konstatovao je ministar.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading