EVROPA: Samo da ne dođe do "novog ledenog doba" između SAD i Rusije

Autor: Tanjug

Svet

29.08.2017

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka i Evropa žele da osiguraju da najnovije američke sankcije protiv Rusije ne dovedu do "novog ledenog doba" u odnosima Rusije i Zapada, izjavio je danas nemački ministar spoljnih poslova Zigmar Gabrijel.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zigmar Gabrijel (levo) sa američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom u Vašingtonu

- Mi, kao Evropljani, uveliko smo zabrinuti da će sankcije imati neželjene posledice po Evropu. Ne želimo da potpuno uništimo naše poslovne odnose sa Rusijom, naročito u energetskom sektoru - izjavio je Gabrijel posle sastanka sa američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom u Vašingtonu, prenosi agencija Rojters.

Gabrijel je kritikovao Vašington zbog uvođenja novih sankcija Rusiji, jer, kako je rekao, evropskim kompanijama angažovanim na energetskim projektima u Rusiji prete kazne zbog kršenja američkog zakona.

Nemačka ministarka ekonomije Brigite Cipries je čak pozvala EU da preduzme kontramere protiv SAD, ukoliko nemačke kompanije "stradaju" zbog novih sankcija Rusiji.

Tramp je ranije ovog meseca odobrio uvođenje novih sankcija Moskvi zbog pripajanja Krima Ruskoj Federaciji 2014. godine, ali i zbog navodnog mešanja Rusije u američke predsedničke izbore, što Moskva oštro demantuje.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading