Vođa opozicije u Venecueli optužuje: Madurova diktatura sprečila da održim miting

Autor: Tanjug

Svet

28.04.2019

21:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider venecuelanske opozicije, Huan Gvaido, otkazao je danas miting koji je trebalo da bude održan u četvrtom po veličini gradu u toj zemlji Barkisimeto, rekavši da ga je "diktatura sprečila" da tamo uđe.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikolas Gvaido

Gvaido poslednjih nedelja sve više putuje van prestonice, Karakasa, u pokušaaju da natera predsednika Nikolasa Madura da siđhe sa vlasti, prenosi Rojters, podsetivši da je on ranije objašnjavao da je u gradove u unutrašnjosti kasnio zbog blokada na putevima koje su postavljali pripadnici oružanih snaga i pristalice Madura.

Protestni miting je bio zakazan za 1. maj, a Gvaido je ranije najavljivao da će to biti najveći marš u istoriji Venecuele i deo onoga što on naziva "poslednjom fazom" pokušaja da preuzme mesto predsednika, kako bi sazvao nove izbore.

- Danas je diktatura blokirala put, diktatura nam nije dopustila da uđemo u Barkisimeto, ali to nas neće sprečiti da vidimo jedni druge - rekao je Gvaido.


On nije izneo detalje o tome ko ga je blokirao, niti gde se incident dogodio. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading