Vladimir Putin čestitao Vaskrs svim vernicima! Njegove reči će vas naterati da razmislite o ljubavi, životu...

Autor:

Svet

28.04.2019

07:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin je čestitao patrijarhu Moskovskom i cele Rusije Kirilu i pravoslavnim hrišćanima praznik Hristovog vaskrsenja, saopštila je pres-služba Kremlja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

- Ovaj stari hrišćanski praznik stolećima ispunjava srca ljudi radošću i nadom, verom u trijumf života i ljubavi. On simbolizira neraskidivu vezu između vremena i duhovnih tradicija koje služe objedinjenju našeg naroda - navodi se u saopštenju.

Šef ruske države je naglasio da Ruska pravoslavna crkva, druge hrišćanske konfesije igraju veliku ulogu u čuvanju bogatog istorijskog i kulturnog nasleđa Rusije, iskreno se brinu o jačanju porodičnih vrednosti, vaspitanju novih generacija.

- Taj, višestrani, istinski asketski rad je dostojan najvišeg priznanja - naglasio je predsednik.

U čestici patrijarhu Kirilu šef države je podvukao da su važna misija i predanost pastirskom služenju dali poglavaru RPC neosporni autoritet kod građana.

- Oni vas poštuju kao mudrog duhovnog učitelja, koji se čvrsto i dosledno zalaže za neprolazne vrednosti pravoslavlja. Cene vaš veliki asketski rad, ogromni lični doprinos u očuvanju naših viševekovnih istorijskih i kulturnih i duhovnih tradicija - navodi se u čestici.

Predsednik je naglasio da Ruska pravoslavna crkva aktivno učestvuje u životu države i društva, brine se o vaspitanju omladine, jačanju institucije porodice, zaštiti materinstva i dece, mnogo radi na očuvanju mira i poverenja u Rusiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading