Nećemo stati dok ne srušimo Makrona! Žuti prsluci razočarani predsednikovim reformama

Autor:

Svet

28.04.2019

05:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lideri protesta Žutih prsluka pobesneli su nakon govora o stanju nacije predsednika Emanuela Makrona, istakavši da su njegove predložene mere za reforme političkog i socijalnog života sramota za naciju, te da će nastaviti s demonstracijama sve dok on ne ode.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

- Makron je govorio kao vrhovni vođa. On ne razume da bi trebalo da pokaže skromnost, razumevanje za običan narod - izjavio je aktivista iz Pariza Tijeri Pol Valet i najavio masovna antivladina okupljanja za naredni vikend. 

Pol Valet: Makron je govorio kao vrhovni vođa. On ne razume da bi trebalo da pokaže skromnost

 

Francuski predsednik, kog u zemlji kritikuju da je lider bogatih, obećao je usklađivanje najnižih penzija s visinom inflacije, smanjenje poreza za obične građane, reformisanje javne uprave, koju je nazvao marionetskim sistemom, ali i više uključivanje građana u demokratski proces pojednostavljenjem pravila za referendume.

 

 

On je, međutim, izostavio da iznese konkretne planove i ispuni sve zahteve Žutih prsluka, a među kojima je i povećanje minimalne cene zarade.

Hoće da izbaci Grčku iz Šengena

Makron je u govoru ponovio stav da bi zona Šengena unutar EU trebalo da obuhvati manji broj članica, te da iz nje zato treba da budu isključene one koje ne mogu da nose s prilivom migranata. To bi se na prvom mestu odnosilo na Grčku, ali bi i ostale članice Unije koje nisu u Šengenu, poput Hrvatske, time bile pogođene jer se nadaju ulasku u njega. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading