(VIDEO) Ovo je vaskršnji poklon od 6,7 miliona dolara!

Autor:

Svet

27.04.2019

05:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovogodišnji najskuplji uskršnji poklon procenjen je na vrtoglavih 6,7 miliona dolara, a u pitanju je neobična ručna ženska torba sačinjena od svile, platine, 24-karatnog zlata, dijamanata i niza drugih dragocenosti. Nju je na specijalnoj izložbi u Njujorku predstavila britanska dizajnerka Debi Vingam, već poznata po nekim od najskupljih komada odeće ili aksesoara za milijardere iz Dubaija i Singapura.

Centralni deo torbe u obliku jajeta napravljen je od ljuske pravog jajeta ptice emu, druge najveće ptice na svetu. Ljuska je ojačana emajlom od plavog dijamantskog praha, a zatvorena poklopcem napravljenim od zlata. Samo on vredi 250.000 dolara, dok nešto manje košta unutrašnjost jajeta, obložena svilenim šalom marke hermčs. Ipak, najvredniji deo torbe na njenoj spoljašnjosti jeste ekstremno retki trokaratni ružičasti dijamant, koji košta 1,9 miliona dolara. Odmah pored njega smeštena su dva bela dijamanta, vredna oko 265.000 dolara.

- Sve materijale koje sam koristila za torbu pripadaju jednoj klijentkinji koja je želela da sve te komade reciklira. Zato sam torbu i nazvala "reborn" (engl. ponovo rođena) - objasnila je Vingamova i navela kako je to bila vaskršnja želja bogate američke klijentkinje, čije ime nije želela da obelodanjuje.

- Ovo je moj najjedinstveniji primerak u karijeri - pohvalila se dizajnerka i priznala da je najveći izazov bio pravljenje poklopca za torbu, budući da je ljuska emuovog jajeta veoma nežna i krhka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading