ŠTA MU BI? Kim pobegao iz Rusije

Autor: Tanjug

Svet

26.04.2019

06:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Severne Koreje Kim Džong Un napustio je Vladivostok i krenuo put Pjongjanga, javlja TAS S.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kim Džong Un u Vladivostoku

Agencije javljaju da je Kim Rusiju napustio četiri sata ranije nego što je planirano.

Lidera Severne Koreje ispratili su ministar za razvoj Dalekog istoka Rusije i Arktika Aleksandar Kozlov, zamenik ministra poljnih poslova Igor Morgulov, ambasador Rusije u Severnoj Koreji Aleksandar Macegora i guverner Primorskog regiona Oleg Kožemjako.

Kim je u prisustvu ruskih zvaničnika položio cveće, odajući počast vojnicima Rusije koji su poginuli na Pacifiku.

Državna agencija Severne Koreje KCNA izvestila je da je prvi sastanak Kima i predsednika Rusije Vladimira Putina bio "dirljiv" i da je prošao u prijateljskoj atmosferi.

Kim je izjavio na sastanku s Putinom da će mir i bezbednost na Korejskom poluostrvu u potpunosti zavisiti od budućeg stava SAD, prenela je severnokorejska državna agencija KCNA.

- Situacija na Korejskom poluostrvu i u regionu sada je dostigla kritičnu tačku sa koje bi mogla da se vrati u prvobitno stanje pošto su SAD zauzele negativan stav na nedavnom, drugom samitu i pregovorima između Severne Koreje i SAD - citirala je KCNA Kimove reči.

Agencija je takođe prenela da su se Rusija i Severna Koreja dogovorile da preduzmu pozitivne mere u više oblasti kako bi unapredile saradnju, uključujući ekonomiju , trgovinu, nauku i tehnologiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading