Brutalna poruka Trampa demokratama: Ako pokušate opoziv, idem na Vrhovni sud

Autor: Tanjug

Svet

24.04.2019

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da će se boriti protiv bilo kakvih napora demokrata u Kongresu da pokrenu postupak za opoziv protiv njega nakon istraga specijalnog savetnika Malera, obećavajući da će pravnu borbu preneti na Vrhovni sud uprkos ustavnoj moći Kongresa za opoziv.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

- Ako pristalice Demokrata ikada pokušaju opoziv, ja ću se prvi obratiti Vrhovnom sud SAD - napisao je Tramp na svom tviter nalogu.

Ustav SAD daje "isključivu moć" opoziva Predstavničkom domu i Senatu.

Demokrate, koje kontrolišu Dom, ostaju podeljene oko pitanja opoziva čak i nakon što je otvoren novi front istrage o predsedništvu, što je izazvalo novi pravni rat sa Belom kućom, jer se Tramp žestoko protiv bilo kojeg novog kongresnog nadzora, prenosi Rojters.
 

RepublikaFoto: wikipedia.org
Foto: Ilustracija

Predsednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi i drugi demokratski lideri i dalje su oprezni u pogledu opoziva Trumpa pre predsedničkih izbora 2020. godine, dok liberalnije krilo stranke zahteva ovaj postupak.

 

 

Nalazi specijalnog advokata Roberta Malera, objavljeni prošle nedelje, pokazali su da je Tramp opstruirao pravdu i nagovestili da bi Kongres mogao da se pozabavi time da li je predsednik prekršio zakon. 

 
RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Maler je takođe zasebno zaključio da nije bilo dovoljno dokaza da se utvrdi bilo kakva veza između Predsedničke kampanja Trampa 2016. godine i Moskve.

Tramp je rekao da su rezultati otklonili sumnju u njega i pozvao na istragu o početku istrage.

- Čekali smo Malera i pobedili, tako da Demokrate sada vide Kongres kao poslednju nadu! - napisao je Tramp na Tviteru. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading