PLANIRALI UBISTVA POLITIČARA: Hapšenje desničara u Nemačkoj

Autor: Tanjug

Svet

28.08.2017

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka policija izvela je danas pretres na više lokacija i uhapsila dve osobe osumnjičene za planiranje ubistva levičarskih političara.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Uhapšena dvojica desničara planirali ubistva levičarskih političara

- Obojica osumnjičenih se terete da su planirali napade na političare levog spektra koje smatraju odgovornim za promašenu izbegličku politiku što će, kako su predviđali, uzrokovati osiromašenje državnih blagajni, porast broja napada pa sve do sloma državnog poretka - navosi se u saopštenju Državnog tužilaštva.

U racijama u pokrajini Meklenburg-Donja Pomeranija uhapšene su obe osobe, od kojih je jedna policajac. One su osumnjičene da su sastavile listu na kojoj su imena levičara.

Prema pisanju nemačkih medija, osumnjičeni imaju ekstremno desne stavove i planirali su seriju ubistava, navodi Independent, prenosi RTS.

Policija je saopštila da su oni koristili internet forume na kojima su uglavnom raspravljali o nemackoj politici prijema izbeglica.

Tužilaštvo istražuje slučaj za koji navodi da je mogao da izazove ozbiljno nasilje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading