Trampova poruka hejterima i radikalnim "levim" demokratama: Nema saradnje, nema obstrukcije, igra je gotova!

Autor: informer.rs, Republika

Svet

18.04.2019

15:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki državni tužilac Vilijam Bar izjavio je danas da istraga specijalnog tužioca Roberta Malera nije utvrdila da su američki predsednik Donald Tramp ili članovi njegovog predizbornog štaba sarađivali sa Rusijom tokom predizborne kampanje 2016. godine.

Foto: twitter.com/Donald J. Trump
Donald Tramp

- Glavni cilj istrage specijalnog tužioca bio je da se utvrdi da li je Trampov predizborni tim, ili bilo ko ko je s njim povezan, stupao u zaveru ili koordinaciju dejstava s ruskom državom radi mešanja u izbore 2016. godine. Specijalni tužilac je izjavio da istragom nije utvrđeno da su članovi Trampove kampanje bili u zaveri ili koordinaciji dejstava s ruskom državom u njenim naporima da se umeša u izbore - rekao je Bar na konferenciji za novinare. 

Bar je dodao da je kancelarija specijalnog tužioca istraživala i "napore ruske Vlade" u vezi s objavljivanjem ukradenih dokumenata na sajtovima "Di Si Liks", "Lucifer" i delimično "Vikiliks".

- Istražitelji nisu pronašli nijednog čoveka uključenog u Trampovu kampanju koji je umešan u širenje tih dokumenata - rekao je Bar. 

Ubrzo nakon Barovog obraćanja oglasio se i američki predsednik Donald Tramp, koji je na svom Tviteru okačio slikovit tvit na kojem se vidi plakat sa njegovom figurom, a preko kojeg je krupnim slovima ispisano "Game over" (igra je gotova), uz navode "nema saradnje, nema obstrukcije, za "hejtere" i radikalne leve demokrate..."

Istraga nezavisnog specijalnog tužioca Roberta Milera, koji je ranije bio na čelu FBI, počela je u maju 2017. godine. Glavni zadatak bilo je da se utvrdi da li se Rusija, ili neka druga zemlja, mešala u predsedničke izbore u SAD 2016. godine i da li je bilo zavere članova predizbornog štaba Donalda Trampa s ruskim vlastima. 

Moskva kategorički odbacuje optužbe da se mešala u izbore u SAD, kao i da je umešana u hakerske napade. Predsednik Rusije Vladimir Putin je rekao da ne isključuje moguc´nost da su hakeri iz Rusije, Azije, Latinske Amerike, ili čak iz SAD, odakle su veoma vešto i profesionalno mogli da "odapnu strelu" na Rusiju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading