(VIDEO) Bivši američki pukovnik raskrinkao NATO: Ne postoji ruska pretnja, džabe šaljemo vojsku u Evropu

Autor: rs.sputniknews.com, Republika

Svet

11.04.2019

21:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pukovnik američke vojske u penziji Daglas Makgregor izjavio je da raspoređivanje američkih trupa u Evropi nije opravdano, a Rusija nema nameru da napadne Evropu, prenosi televizija Foks njuz.

RepublikaFoto: youtube.com/VSB defense
Foto: Ilustracija

Prema njegovim rečima, ne postoji pretnja da će Rusija napasti Evropu, a Kina jugoistočnu Aziju, tako da nema potrebe da se američke trupe razmeštaju u inostranstvu u cilju suprotstavljanja tim državama.

- Nikakva ruska vojska se ne okuplja na granicama Evrope, spremajući se da napadne Zapad i osvoji Evropu. Ništa takvo se ne dešava. Nikakve kineske trupe se ne koncentrišu na granici jugoistočne Azije ili na granici sa Korejom, spremajući se da napadnu Korejsko poluostrvo ili da osvoje Vijetnam i Tajland. Takve vojske ne postoje - izjavio je Makgregor.

On je takođe naglasio da je raspoređivanje američkih trupa od koristi samo uskom krugu ljudi, koji na račun toga mnogo profitiraju.

- Vladajuća klasa prima novac od grupa koje imaju specijalne interese. Postojeći lobiji raspolažu ogromnim iznosima novca i plaćaju velike sume ljudima na Kapitolu za podršku svih projekata, koji uključuju raspoređivanje vojnih kontingenata u inostranstvo. Vojno prisustvo u inostranstvu je njihova kasa - dodao je pukovnik.

 

 

Istovremeno, Makgregor je istakao da bi ta vojska, koja je stacionirana širom sveta, mogla da zaštiti američku granicu sa Meksikom, jer postojeći kontingenti nisu u stanju da se nose sa prilivom migranata preko granice.

On je takođe dodao da je migracija od koristi za zvaničnike obe partije u vladi SAD, jer pojedinci migrante vide kao svoje buduće glasače,

- Demokrate gledaju na jug i vide birače koji prelaze granicu. Republikanci se boje da će izgubiti glasove, pa nemaju hrabrosti da kažu "stop". Niko neće istupiti da zaštiti tu granicu, jer oni te ljude vide kao osnovu za trajnu diktaturu u budućnosti - objasnio je Makgregor.

Pukovnik je dodao da američka Vlada više nema mogućnosti da sve vrati nazad, jer ne može opravdati preterano povećan vojni budžet ako prizna da nema potrebe da se američke trupe razmeštaju u inostranstvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading