PUTIN: Spremni smo za obnavljanje dijaloga sa SAD

Autor: Tanjug

Svet

09.04.2019

16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je istraga specijalnog savetnika Robert Malera u SAD potvrdila više puta ponovljena negiranja Moskve da je bila povezana sa izbornom kampanjom američkog predsednika Donalda Trampa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

Putin je, govoreći na plenarnoj sednici foruma „Arktik-teritorija dijaloga“ u Sankt Peterburgu, rekao da tvrdnje o mešanju Rusije u izbor američkog predsednika odražavaju činjenicu da demokrate u SAD ne mogu da prihvate neuspeh na predsedničkim izborima 2016. godine, prenosi AP.

Ruski predsednik takođe smatra da su njihovi napadi na Trampa nepoštovanje birača i da odražavaju krizu američkog političkog sistema.

Putin je izrazio nadu i da će se ovi sukobi na unutrašnjem planu završiti i naglasio da je Rusija spremna za obnavljanje dijaloga sa SAD po pitanjima koja su od velikog značaja za dve države i za celokupno čovečanstvo, poput razoružavanja, borbe protiv terorizma i klimatskih promena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Odgovarajući na pitanje da li će podržati kandidaturu predsednika Trampa na izborima 2020. godine, Putin je naglasio da će Rusija poštovati svaki izbor američkih građana, navodi agencija.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading